Kolev Stories

Kolev Stories

Útmutató a kritikáimhoz

2021. január 21. - A. Kolev

Köszöntök minden kedves érdeklődőt!

Ennek a bejegyzésnek az a célja, hogy összefoglalja számotokra, hogy milyen szempontok szerint, illetve elvek mentén állítom össze az egyes kritikákat.

Alapvetően mindig igyekszem majd objektív módon bemutatni az egyes alkotásokat. Habár időnként előfordulhat, hogy bizonyos dolgok kapcsán ki fogom majd fejteni a szubjektív álláspontomat is. Ám ezt minden esetben külön fel fogom tüntetni.

Ugyan az egy általánosan elfogadott tény, hogy egyik alkotás sem hibátlan, viszont különbséget kell tudni tenni aközött, hogy mi a hiba és mi a hiányosság.

Emellett attól, hogy egy adott alkotás valakinek esetleg nem tetszik még nem feltétlenül jelenti azt, hogy az a bizonyos alkotás feltétlenül rossz is.

Éppen ezért egyik általam bemutatott alkotásról sem fogok érdemtelenül rosszakat mondani vagy lehúzni. De ugyanúgy érdemtelenül sem fogok egyik alkotásról sem jókat mondani vagy felmagasztalni.

Valamint amennyire lehetséges igyekszem elkerülni az esetleges spoilereket. Még akkor is, hogyha adott esetben emiatt sokkal kevésbé lesznek érthetőek bizonyos dolgok az adott alkotással kapcsolatban.

Amennyiben pedig egy kritika mégis spoilereket fog tartalmazni, az azt jelenti, hogy valami olyan pocsék alkotásról van szó, aminek egész egyszerűen nem tud érdekelni a további sorsa. Ám ezt minden esetben előre jelezni fogom.

Ugyanakkor senkitől sem fogom elvitatni azt, ha egy adott alkotás tetszik neki vagy számára valamilyen jelentőséggel bír. Viszont arra nyomatékosan szeretnék megkérni minden érintetett, hogy ilyen esetben az esetleges megjegyzéseit igyekezzen az adott alkotásra és a benne szereplő dolgokra korlátozni. NE KEZDJEN EL személyeskedni.

Természetesen az adott mű értékelésénél olyan dolgok fognak előkerülni, mint a történet milyensége. Az adott műfaj és téma, amivel foglalkozik. A karakterek. A háttérvilág kidolgozottsága és az esetleges atmoszféra. Illetve az olyan apróságok, mint mondjuk a párbeszédek minősége stb.

Ráadásul mivel saját magam is író vagyok, ezért akár olyan dolgokat is képes lehetek észrevenni az adott alkotásban, amit egy átlagos olvasó esetleg nem.

Valamint aránylag széles olvasottsággal is rendelkezem, így van összehasonlítási alapom az egyes műveket illetően.

Sok esetben egy elég nyílt és kötetlen stílusban fogalmazom meg az írásaimat, amit egyesek ezért olykor kissé durvának és nyersnek érezhetnek. Azonban minden esetben igyekszem majd elkerülni a trágár kifejezéseket.

Előfordulhat az is, hogy az adott alkotás szerzőjét valamilyen formában közelebbről is ismerem, ám azt soha sem fogom hagyni, hogy ez a kapcsolat bármilyen módon is befolyásolja az adott mű értékelését sem negatív, sem pozitív irányba.

Végezetül pedig szeretném, ha mindenki észben tartaná, hogy ezeknek az alkotásoknak a többségért én ugyanúgy pénz adok ki, mint bárki más. Esetleg valamelyiket kölcsönbe kapom vagy a könyvtárból veszem ki. Ugyan azt soha nem lehetett tudni, hogy kiből és hogy milyen hatásokat vált ki egy-egy alkotás, viszont én csak ezért nem fogok foglalkozni egy alkotással, pláne nem pénzt is adni érte, hogy szándékosan lehúzzam vagy feldicsérjem.

Éppen ezért nem is készítek megrendelésre kritikákat. Vagy legalábbis egyenlőre nem tervezek ilyesmit. Mivel számomra az is egyfajta értékelési szempont, hogy magamtól válasszam ki azt az adott alkotást.

Ajánlásokat viszont szívesen fogadok.

Remélem, hogy az írásaim elnyerik majd a tetszésedet.

Ha pedig érdekel a munkásságom kövesd be a Facebook oldalamat vagy a Youtube csatornámat Kolev Stories néven megtalálod mindkettőt.

A bejegyzés trackback címe:

https://kolevstories.blog.hu/api/trackback/id/tr2316398826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása